Veel gestelde vragen
Hieronder vindt je een overzicht van veel gestelde vragen en bijbehorende antwoorden. Wil je na het lezen van de Q&A een verblijf boeken? Klik dan op 'contact'.
Hoe kan ik een verblijf boeken?
Je kunt een verblijf boeken door contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch, via WhatsApp of per e-mail. Let op: je reservering is pas definitief nadat je een bevestiging van ons hebt ontvangen.
Wat zijn de tarieven?
De tarieven kun je vinden op de pagina Tarieven.
Moet ik zelf voer meenemen?
Ja, je dient zelf brokken mee te geven voor je konijnen. Tegen een meerprijs van €1 per dag kun je gebruik maken van mijn brokken (Science Selective). Kruidenhooi, kruiden en groenten worden door ons verzorgd.
Hoe groot zijn de verblijven?
We hebben zes verblijven van ongeveer 4 m² en twee verblijven van 3,5 m². Er wordt rekening gehouden met de grootte van de konijnen. Wanneer je met grotere konijnen komt, zullen zij uiteraard in een van de ruimere verblijven worden geplaatst.
Mogen mijn konijnen samen in 1 verblijf?
Ja, je konijnen worden geplaatst in dezelfde samenstelling zoals ze thuis ook samen zitten. Heb je bijvoorbeeld drie konijnen die samen wonen? Dan zullen ze bij ons ook zo worden geplaatst. Let er wel op dat als je twee koppels hebt, je dan ook twee aparte verblijven moet boeken.
Zitten mijn konijnen in het verblijf met konijnen van een ander?
Nee, je konijnen worden niet bij andere konijnen geplaatst. De verblijven zijn afgeschermd met een hek en gaas, zodat ze niet in contact komen met andere konijnen. Ze kunnen elkaar wel zien, maar blijven gescheiden.
Moeten mijn konijnen gevaccineerd zijn?
Ja, je konijnen moeten gevaccineerd zijn. Bij aankomst zal ik ook vragen naar het vaccinatieboekje.
Wat gebeurt er in geval van nood of ziekte?
In dit geval zal ik altijd contact opnemen en het verdere verloop bespreken. Indien een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk is, zal ik dit regelen. De kosten bij de dierenarts zijn voor de eigenaar. Ik breng verder geen kosten in rekening voor de rit naar de dierenarts en de tijd die ik daarvoor kwijt ben.
Hoe verloopt het brengen en halen van mijn konijnen?
Bij het brengen van de konijnen zal dit plaatsvinden op de afgesproken tijd. Ik zet de reiskoffer eerst in het verblijf en berg daarna alle spullen op, zodat de konijnen in alle rust uit de reiskoffer kunnen komen.
Daarna krijg je nog de tijd om rustig afscheid te nemen, en kinderen mogen het verblijf in als ze dat willen. Bij het ophalen zal ik de konijnen vangen en weer in de reiskoffer plaatsen. Tijdens het ophalen vindt ook de betaling van het resterende bedrag plaats.
Zijn er specifieke incheck- en uitcheck tijden?
Ja, doordeweeks kun je de konijnen brengen en ophalen na 17:00 uur. Voor het brengen en ophalen in het weekend spreken we in overleg een tijd af.
Kan ik van te voren een keer komen kijken naar de verblijven?
Ja, zeker! Dit vind ik zelf altijd erg prettig. Tijdens de kennismaking kan ik het een en ander toelichten over de verzorging en kun je meteen de verblijven bekijken. Ik zou zelf ook altijd graag van tevoren willen kijken voordat ik mijn dieren ergens achterlaat. Dit geeft eigenaren vaak een geruststellender gevoel wanneer zij op vakantie gaan.
Welke bodembedekking en hooi gebruiken jullie?
Voor bodembedekking gebruik ik vlas. In de winter voeg ik daar stro aan toe voor extra warmte. Ik geef alleen kruidenhooi, omdat ik heb gemerkt dat het normale hooi minder goed wordt gegeten. Het kruidenhooi komt van de boer.
Worden de verblijven dagelijks schoon gemaakt?
Dagelijks veeg ik de keutels in het verblijf weg en twee keer per dag ververs ik de hooibak. De hooibak wordt vaak ook als toilet gebruikt. De hokken in het verblijf worden schoongemaakt afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt. Uit mijn ervaring heb ik geleerd dat de konijnen vaak nauwelijks in het hok zitten.
Kan ik het eigen speelgoed van mijn konijnen meegeven?
Ja, dit mag zeker. Let er wel op dat de deurtjes van mijn verblijven klein zijn. Alles mag mee, zolang het door de deurtjes heen past. In het verblijf hebben ze een houten huisje, waar ze in kunnen, maar ook op kunnen zitten (met een kussentje). Daarnaast hebben ze een tunnel en een balletje.
Wordt er rekening gehouden met speciale dieetwensen?
Ja, hier kan rekening mee worden gehouden, mits het past in mijn werkschema. Ik doe twee keer per dag een voerronde, 's ochtends en 's avonds. Zijn jouw konijnen gewend om maar één keer per dag gevoerd te worden? Dan wordt hier rekening mee gehouden. Hebben jouw konijnen speciaal voer, snoepjes of hooi? Dan dien je dit mee te geven.
Is er een annuleringsbeleid?
Annuleringen dienen minimaal 4 weken van tevoren via WhatsApp of e-mail te worden doorgegeven. De aanbetaling wordt niet teruggegeven bij annulering binnen deze termijn.
Kan ik last-minute een verblijf boeken?
Dit is zeker mogelijk, mits er nog een verblijf vrij is. Bij last-minute reserveringen raad ik altijd aan om te WhatsAppen. Ook hier geldt dat de reservering alleen definitief is na een bevestiging.
Hoe ver van te voren moet ik een verblijf boeken?
In de zomer heb ik een wachtlijst. Mijn vaste gasten krijgen altijd tot 1 januari de kans om een verblijf te boeken. Daarna gaat mijn agenda open voor nieuwe gasten. De wachtlijst geeft geen garantie op een plek, omdat het mogelijk is dat al mijn vaste gasten een verblijf boeken. Buiten de zomervakantie om heb ik vrijwel altijd plaats. Probeer in de periodes van schoolvakanties wel op tijd te reserveren om zeker te zijn van een verblijf.
Kunnen binnenkonijnen ook verblijven bij jullie?
Dit is mogelijk in de periodes waarin het temperatuurverschil met binnen niet meer dan 10 graden is. In de winter is dit dus niet mogelijk. Geef dit altijd aan tijdens de aanvraag.
Bieden jullie ook lange termijn opvang aan?
Ja, dit bieden we aan, maar het is afhankelijk van de periode. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Hoe veel aandacht krijgen mijn konijnen per dag?
Dit klinkt misschien hard, maar de meeste konijnen krijgen weinig aandacht van mij. Vaak merk ik dat konijnen dit ook niet prettig vinden. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, en de konijnen die het wel fijn vinden, zullen af en toe een aai over hun bol krijgen van mij.